Kom je er niet uit of ervaar je stress tijdens de zorg voor Alzheimerpatiënten?

Of je nou casemanager, thuiszorgmedewerker of een andere zorgprofessional bent die zorgt voor mensen met Alzheimer; je werk is vast vaak een uitdaging.
Alzheimer heeft verschillende uitwerkingen op patiënten: sommige zullen zich passief gedragen, anderen worden ongedurig. Een eenduidige strategie die bij iedereen werkt is er vaak niet.

Wat heeft je degene voor wie je zorgt nodig? Hoe ga je om met de ziekte? En hoe zorg je voor jezelf tijdens je werk met deze patiënten? Je zult je als zorgprofessional constant moeten aanpassen.

Alzheimer Care Trainer helpt je in je dagelijkse zorgtaken!

Alzheimer Care Trainer (ACT) is een gepersonaliseerde simulatie die je helpt om op de beste manier om te gaan met patiënten tijdens dagelijkse werksituaties.

Hoe werkt ACT?

Met de virtuele 3D simulatie kun je situaties rondom de persoon waar je voor zorgt ervaren. Je kunt de simulatie aanpassen aan je eigen situatie en werkomgeving, waardoor de simulatie beter bij je past en je dus het best leert hoe te handelen.

Pluspunten van ACT

• Verbeter je communicatie vaardigheden
• Leer over een breed scala aan situaties
• Het aanleren van een adequate zorgstrategie
• Het delen van ervaringen met andere zorgprofessionals
• Nuttige, informatieve feedback op wat je ervaart in de simulatie

Voorbeeld scenario’s:
MEDICATIE INNAME

Train jezelf in het omgaan met patiënten die weigeren om medicatie in te nemen of vergeten medicatie op het juiste moment in te nemen. 

DAGELIJKSE OMGANG

Leer omgaan met gedesoriënteerde patiënten die weglopen of niet goed meer weten waar ze zijn. 

POSITIEVE EMOTIES

Leer succesvolle strategieën om aandacht af te leiden en frustraties te voorkomen door je patiënten positieve emoties te laten ervaren. 

APATHIE VOORKOMEN

Oefen met het aanwennen van handelingen en de juiste manier van communiceren om apathie bij een patiënt te voorkomen. 

ACT is meer dan een simulatie, het is een platform

ACT is geïntegreerd in een uitgebreid platform met als doel je zo goed mogelijk te ondersteunen in de zorg voor je patiënten. Het bestaat uit de volgende modules:

KENNIS BIBLIOTHEEK

De kennisbibliotheek bevat onafhankelijke informatie, tips en trucs vanuit patiëntenorganisaties.
De informatie is toegespitst op jouw persoonlijke situatie en wensen.

HELPFUL RESOURCES

In ACT vind je een overzicht van nuttige producten die je kunnen helpen beter om te gaan met Alzheimer. We helpen je om het juiste product te kiezen met onafhankelijk advies. Daarnaast helpen we je het product aan te schaffen en kijken we of het gedekt wordt door de verzekering van de patiënt

FORUM

Andere professionals zijn vaak de beste adviseurs in het geval van Alzheimer. ACT bevat een interactief forum, waar ervaringen gedeeld kunnen worden en je kunt chatten met collega’s en mantelzorgers in dezelfde situatie.

PERSOONLIJKE COACHING

Vanuit het ACT-platform kun je direct coaching aanvragen van een vrijwilliger of van een professionele zorgverlener. Met behulp van de data uit de simulatie kan deze persoon je effectief helpen omgaan met je werksituatie.

Ons team

ACT wordt ontwikkeld door een consortium van onderzoeks-, ontwikkel- en kennispartners en wordt ondersteund door de EU.

ConnectedCare

Alzheimer Nederland

Vilans

Brusano

Universiteit Genève

Universiteit Twente

Father Equipment

Ziekenhuis Genéve